Welkom bij Edwin Königel

20140503_0165v2

De eerste stap

Mensen ervaren het zoeken van hulp vaak als een stap met een hoge drempel. Ik hoor wel eens dat mensen het ervaren als ‘ik heb gefaald’. Maar een veel constructievere gedachte is: ‘ik maak bewust gebruik van hulp als ik die nodig heb’. Ik vind dat het van kracht getuigt als je kunt erkennen dat je ergens hulp bij kunt gebruiken.

Voor het aanpakken van bepaalde persoonlijke problemen kun je een therapeut raadplegen.

En je bezoekt mijn website, de eerste stap heb je gezet!

Edwin Königel
Integratief therapeut en coach

Over mij

Edwin collage

Na 10 jaar bedrijfsleven werd mijn plezier in mijn werk minder. Tegelijkertijd groeide mijn interesse in de persoonlijke ontwikkeling van mezelf en anderen. Ik verdiepte mij in de psyche van de mens en volgde de 4-jarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. In 2004 opende ik mijn praktijk in Arnhem, later richtte ik ook het TherapeutenHuis op.

Verantwoord begeleiden

Als therapeut streef ik er naar om snel een prettige vertrouwde werksfeer te creëren omdat dat nodig is om vrijuit je verhaal te kunnen vertellen. Geen vragenformulieren, maar gewoon een fijn open gesprek

Ik denk dat psychische klachten vaak te maken hebben met verlies van verbinding. Verbinding met jezelf, met gevoelens, met je partner of anderen. Ik help je om weer verbinding te krijgen. Dat is soms een emotionele en spannende weg, maar achteraf altijd heel waardevol.

Ik ga je probleem niet oplossen. Ik confronteer je, laat je je gevoelens ervaren, naar jezelf te kijken en in actie te komen. Daarbij help ik je en stimuleer ik je.

Therapie en coaching

In mijn praktijk geef ik therapie en coaching. Coaching is wat meer gericht op het leren van nieuwe inzichten en technieken. Als je die weet toe te passen kun je redelijk snel je doel bereiken. Maar dat lukt soms niet omdat gebeurtenissen uit het verleden je (onbewust) belemmeren. Is dat het geval dan pakken we dat aan met therapie. Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie, maar ik geef ook relatietherapie.

Daarbij combineer ik inzichten en technieken van verschillende therapiestromingen. Integratieve psychotherapie, is een therapievorm die naar de mens als geheel kijkt (holistisch). Dat is belangrijk omdat vaak meerdere factoren (denk aan fysieke gesteldheid, gedrag, het denken, het voelen en de sociale omstandigheden) betrokken zijn bij de oorzaak of instandhouding van je klacht.

Verder werk ik veelal met bewezen methodes uit verschillende therapievormen. Ik pas onder andere toe: Actieve Imaginatie, EMDR, Voice Dialogue, EFT (Emotionally Focussed Therapy), Mindfulness, Familieopstellingen (op tafel), Cognitietraining, etc.

Belemmeringen en behoeften

Misschien herken je je in één of meerdere van onderstaande belemmeringen en/of behoeften? Integratieve psychotherapie is hiervoor een effectieve therapie.

  Je wilt meer zelfvertrouwen hebben.
  Je hebt lichamelijke klachten maar je huisarts/specialist kan geen
    directe oorzaak vinden.
  Je zit met een burn-out thuis en je wilt graag weer volop in het leven staan.
  (traumatische) Ervaringen uit het verleden hinderen jou in je dagelijkse
    leven/functioneren.
  Je voelt je depressief, opgejaagd of angstig.
  Je wilt je relaties met gezin, familie, vrienden, collega’s en anderen
    verbeteren.
  Je raakt privé of op je werk steeds weer verzeild in conflicten of stuit op
    onbegrip.
  Je wilt graag loskomen van belemmerende oude gewoonten.
  Je hebt een moedeloos gevoel.
  Je loopt al een tijdje rond met gevoelens waarbij het je niet lukt deze een
    goede plek te geven.

Aanpak

Tarieven en vergoedingen

Tarief
Individuele therapie of coaching (60 minuten): € 94,-
Partnerrelatietherapie (75 minuten): € 126,-

Vergoeding
De kosten voor therapie worden vergoed vanuit het aanvullend pakket dat je hebt bij je zorgverzekeraar. Deze vergoedingen vallen niet onder het eigen risico en een verwijzing van de huisarts is niet nodig. De hoogte van de vergoeding verschilt sterk per zorgverzekeraar en type aanvullend pakket. Hier vind je een overzicht waarin van de meeste zorgverzekeraars is aangegeven in hoeverre ze integratieve psychotherapie vergoeden. Je kunt hierover navraag doen bij je zorgverzekeraar aan de hand van mijn registraties. Integratieve psychotherapie valt onder psychosociale therapie (= alternatieve geneeswijzen).

Mochten de kosten niet haalbaar voor je/jullie zijn, neem dan toch contact met mij op, dan kijken we hoe we er samen uit kunnen komen.

Lidmaatschappen
* Lid van de VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten): 114.04
* Lid van de NAP (Nederlandse Associatie voor Psychotherapie)
* Europees gecertificeerd (ECP-houder): nr. 251
* AGB-code behandelaar: 90030312, 94006456
* AGB-code praktijk: 94055946
* KvK-nr: 09199732
* Lidmaatschap SCAG

Contact

Heb je vragen over wat ik doe, wat ik voor je kan betekenen, of wil je een afspraak maken? Laat het mij weten! Bel me op of stuur mij een e-mail (zie gegevens hieronder). Je kunt ook het contactformulier gebruiken.

Post en bezoek: Parkstraat 39
6828 JD in Arnhem

E-mail: edwin@therapeutenhuis.nl
Telefoon: 06 – 29 406 409

| @nne |